субота, 19 листопада 2016 р.

Засідання круглого столу "Національно-патріотичне виховання в незалежній Україні"

Фото-звіт за підсумками роботи https://yadi.sk/a/Qf_D_tUNySFuV
 
  11 листопада 2016 року комунальною установою «Білокуракинський районний методичний кабінет» було організовано та проведено круглий стіл «Національно-патріотичне виховання в незалежній Україні» з керівниками закладів освіти, що пройшов у рамках Тижня національної школи та став своєрідним підсумком роботи освітян у плані виховання підростаючого покоління.  Засідання  відвідав голова районної державної адміністрації Сергій Іванович Іванюченко, який привітав учасників заходу та наголосив на важливості виховання  патріотично налаштованої молоді. Сергій Іванович разом з начальником відділу освіти Любов Іванівною Зубковою виконав приємну місію нагородження учасників та переможцівVІІІ Міжнародного форуму «Інноватика в освіті-2016». Ними стали два навчальні заклади: Білокуракинська ЗОШ І-ІІІ ст.№1 та ДНЗ «Берізка». Крім того, диплом за активну участь у форумі отримала Олена  Григорівна Вашура та КУ «Білокуракинський РМК».
  Робота круглого столу розпочалася  теоретичною частиною, де доповідачем став А.В.Звягінцев - «Національно-патріотичне виховання в освітньому просторі Білокуракинщини». У другій частині, практичній, керівники навчальних закладів презентували свій досвід роботи з патріотичного виховання  за напрямками роботи. Напрацювання шкіл були об’єднані у блоки: формування соціальної активності молоді  презентували Білокуракинська ЗОШ І-ІІІ ст.№1 та №2, Червоноармійська ЗОШ  І-ІІІ ст., формування національної свідомості українського патріота на прикладах героїчної історії народу та видатних особистостях представили Нещеретівська ЗОШІ-ІІІст.,Павлівська ЗОШІ-ІІІст., Лизінська , Дем’янівська, Луб’янська, Солідарнівська ЗОШ І-ІІ ст.), формування психологічної і фізичної готовності молоді до виконання громадського і конституційного обов’язку розкрили Лозно-Олександрівська  та Курячівська ЗОШ І-ІІІ ст., досвідом виховання кращих рис української нації - працелюбності, поваги до батьків та родини, рідної природи  поділилися Олексіївська та Паньківська ЗОШ І-ІІ ст., виховання шанобливого ставлення до рідних святинь, української мови, історії презентували Тимошанська й Шапарська ЗОШ І-ІІст., досвідом збереження і продовження українських культурно-історичних традицій поділилися Просторівська, Шарівська ЗОШ І-ІІІ ст., Олександропільська ЗОШ І-ІІ ст.
  Обрамленням круглого столу стала виставка вишитих рушників Просторівської  ЗОШ І-ІІІст, що їх школі дарують випускники, та особисті роботи Наталії Василівни Білянської – голови профспілки працівників освіти.
  Під час підведення підсумків члени засідання прийшли до єдиної думки, що на базах навчальних закладів необхідно створити базові майданчики з національно-патріотичного виховання. Такими закладами з експериментально-дослідницької роботи з національно-патріотичного виховання стали Лозно-Олександрівська ЗОШ І-ІІІ ст., Олексіївська ЗОШ І-ІІ ст., Тимошанська ЗОШ І-ІІ ст., ДНЗ «Сонечко» (смт. Білокуракине). Ці заклади отримали відповідні сертифікати.

Немає коментарів:

Дописати коментар