субота, 19 листопада 2016 р.

Засідання постійно діючого семінару директорів шкіл «Управлінські технології сучасним навчальним закладом»

   “Дитину виховує вся громада”, – ця народна мудрість не має кордонів. Щоб таке виховання було ефективним, потрібен рух громади і школи в єдиному напрямі, єдність мети і цілей, налаштованість на діалог. Кожен навчальний заклад сам обирає як цього досягти: комунікація з батьками, спільне ухвалення рішень, партнерство. Все це є ефективними формами співпраці зі школою, які ґрунтуються на довірі, діалозі, рівноправності та взаємній вигоді. Зміцнення батьківської, громадської довіри – передумова партнерських стосунків, що передбачають виконання таких завдань школи: надання якісних освітніх послуг, зокрема і для дорослих, культурно-просвітницька та інформаційна діяльність для добра громади, профорієнтаційна й фізкультурно-оздоровча робота. Чому варто цього прагнути? На таке питання мали дати відповідь директори закладів освіти району зустрівшись на черговому засіданні постійно діючого семінару керівнтків шкіл.
  На базі Лозно-Олександрівської загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів було проведено семінар за темою «Директор школи та батьківська громада: співпраця чи непорозуміння».
  На семінарі були присутніми Зубкова Л.І., начальник відділу освіти Білокуракинської РДА, Проценко І.П., голова Л-Олександрівської селищної ради, Звягінцев А.В., завідувач КУ «Білокуракинський РМК», Музика С.М., учитель Кремінецьго ліцею ім. У.Самчука Тернопільської області.
  Роль батьківської громади у формуванні особистості школяра та робота з батьківською громадою в умовах становлення нової української школи – це два основних питання, які були розглянуті в ході проведення семінару. В практичній частині  гості відвідати «Відкриту студію подолання конфліктів» та переглянули вправу «Клубочок взаємодії».
  На завершення начальник відділу освіти провела круглий стіл «Керівник навчального закладу та батьки: долаємо конфлікти».
  Окрім робочих моментів семінару директори шкіл мали змогу під час екскурсії ознайомитися з Л-Олександрівською ЗОШ, трьома музеями  закладу, які були представлені на виставці «Сучасні заклади освіти-2015» і мають диплом Міністерства освіти і науки України.

Немає коментарів:

Дописати коментар