понеділок, 26 березня 2018 р.

Засідання творчої групи вчителів інформатики початкової ланки


   У перший день весняних канікул педагоги Отвіторії Білокуракинської ОТГ продовжили підготовку до роботи в "Новій українській школі". Цього разу (26.03.2018 р.) методична служба відділу освіти Білокуракинської селищної ради зібрала вчителів інформатики, які викладають і будуть викладати цей предмет у початковій школі. Педагогі були учасниками засідання творчої групи "Сходинки до інформатики: теорія, методика, практика". Захід проходив на базі Білокуракинської ЗОШ №1. 
      Основним питанням і головною темою засідання було розвиток критичного мислення на уроках інформатики, а девізом роботи слова давньокитайського філософа Конфуція: "Навчання без міркування марне". Одном з основних вмінь в НУШ є критичне мислення, а тому тема є дуже актуальною в наш час.
        За тиджень до заходу для перадгогів було запропоноване онлайн опитування "Використання технологій критичного мислення на уроках". 
        Засідання творчої групи умовно поділялося на три фази: виклик, осмислення, рефлексія. Учасники засідання не лище однайомилися з теорією критичного мислення, переглянули відеоурок учителя Курячівської ЗОШ Хорольської В.П., а й практично (працюючи в групах) мали можливість розробити план уроку за значеною технологією з тем: "Команди і виконавці" (2 кл.), "Інтернет" (3 кл.), "Алгоритми" (4 кл.). Крім того, на завершення, вчителі пройшли тест "Чи розвиваєте ви критичне мислення учнів на уроці?", який розміщено на порталі НУШ.
       Матеріали засідання можна переглянути за посиланням: https://goo.gl/PK3n3h
















Школа зростання педагогічної майстерності


    21 березня 2018 року у приміщенні Будинку дитячої та юнацької творчості пройшов семінар – тренінг для молодих вчителів «Психологічний комфорт молодого педагога». Під час семінару вчителі брали активно участь у вправах, створювали «Портфель вчителя», з цікавістю переглянули відео-ролик «Яким би я хотів бачити вчителя на уроці» (підготовлений Білокуракинською ЗОШ І-ІІІ ст. № 2). 
    На заняття була запрошена психолог Білокуракинської ЗОШ І-ІІІ ст. №1 – Поцелуєва Ю. В., яка провела цікаву вправу «Повернення в дитинство» та психологічне трактування притчі «Крила надії». Учасники залишилися задоволеними, адже молодий учитель – це нова кров, нові ідеї, які впливають у той чи інший спосіб на школу.
    Семінар-тренінг підготувала методист Відділу освіти Білокуракинської селищної ради – Лукавенко А.С