понеділок, 27 березня 2017 р.

До дня рідної мови_флеш-моб РМК


Семінар-практикум учителів історії




22 березня 2017 року на базі  Олександропільської  загальноосвітня  школа І–ІІ ст.  Білокуракинської районної ради  Луганської області відбувся семінар вчителів історії та правознавства, в якому взяли участь як досвідчені педагоги так і молоді вчителі, на тему: «Практичні заняття на уроках історії».
    Метою семінару було: ознайомити учасників семінару з системою роботи вчителів щодо впровадження інновацій на практичних заняттях, підвищення професійної компетентності учителів історії  щодо використання методів і прийомів активізації пізнавальних здібностей учнів,  розвитку їх креативного мислення, творчості та патріотизму.
    Семінар відкрила методист КУ «Білокуракинський районний методичний кабінет»  Щербак О.М., ознайомила з планом роботи, висвітлила ряд важливих питань що стосуються формуванню цікавості на уроках історії в умовах сучасного сьогодення. Звернули увагу на нові погляди та підходи у викладанні відповідно до концепції нової школи, розглянули та  визначили  ряд компетентностей, що є стрижнями у роботі вчителів історії: «В основі педагогіки партнерства – спілкування, взаємодія та співпраця між учителем, учнем і батьками. Учитель має бути другом, а родина – залучена до побудови освітньої траєкторії дитини».
   Теоретичну частину продовжила Коломієць І.О., вчитель історії Курячівської загальноосвітньої школи І-ІІІст.,  розповіла про значення практичних робіт у викладанні історії, учнівської творчості, дослідженням.   Котова М.О. вчитель історії  Павлівської  загальноосвітньої школи І-ІІІ ст.,  ознайомила  присутніх з практичними відеоматеріалами власних практичних занять, великим арсеналом матеріалів, які впроваджує у власній роботі.
 У практичній частині вчителі мали можливість відвідати урок історії України, 8 клас,  на тему «Богдан  Хмельницький  як  політик та дипломат», який підготувала вчитель історії Олександропільської  загальноосвітня  школа І-ІІ ст., Постоленко Алла Іванівна досвідчений педагог, відмінник освіти України, порадник та наставник для багатьох педагогів школи. Учні та вчитель розглянули історичні матеріали, вислови видатних осіб щодо постаті  гетьмана Богдана Хмельницького, продемонстрували свої знання в роботі з картографічними джерелами, мультимедійними засобами, знаннями не лише в цариці історії. Кожен присутній пройнявся словами про трагічну долю нашого минулого, героїчною боротьбою за її незалежність. Слова вчителя та відповіді учнів пройняті палкою любов’ю,патріотизмом  до України, гетьмана і великою гордістю за славні козацькі часи. Українське козацьке слово, український козацький дух, українська традиція – таким був лейтмотив всього уроку. Урок вразив присутніх  цінністю і клопітливою роботою учнів, вчителя та всеохоплюваністю його патріотизму.
  Активним було підбиття підсумків роботи, заключне оцінювання та обговорення  учасниками семінару показала, що семінар був дуже корисним, цікавим, продуктивним в роботі для кожного вчителя історії.