вівторок, 20 лютого 2018 р.

Другий день роботи настановчої очної сесії вчителів - агентів НУШ (19.02.2018)



       Метою навчальних тренінгів щодо реалізації завдань Нової української школи є допомога учасникам  зрозуміти роль сучасного вчителя як провідника  змін у Концепції НУШ, прийняти виклики, що стоять перед початковою школою та ознайомитись з новими ролями  і завданнями вчителя Нової школи.
        Виконання різноманітних вправ та ігор дали можливість учасникам зрозуміти, пропустити через себе те, що не можливо змінити школу і освіту, не змінивши внутрішній світ вчителя. Обговорення були бурхливими, кожен відстоював свою позицію, але всі зійшлися на необхідності того, що сучасний учитель повинен бути не лише лектором, а й модератором диспутів, дослідником, медіатором, коучем, тьютером тощо.  Змінюється і філософія навчання: завдання сучасного вчителя – не «напихати» знаннями дітей, а вчити здобувати знання та застосовувати набуте у житті.  Учасники довели, що дитині потрібно давати більше можливості проявляти свою творчість та ініціативність, розвиватися і застосовувати набуті знання на практиці.
      Учасники працювали командами, працювали у двійках та трійках, займалися сторітелінгом, тобто занурилися у таке навчання, яке має бути організоване  учням.
        Наприкінці тренінгу усі учасники зійшлися на думці, що найголовніше наше завдання – створити умови, за яких дитина в школі почувала б себе щасливою та з бажанням ішла до школи.