суботу, 17 лютого 2018 р.

Засідання постійно діючого семінару заступників директорів з навчально-виховної роботи



   В рамках Декади педагогічної майстерності-2018 15 лютого 2018 року на базі Нещеретівської ЗОШ І-ІІІ ст. відбулося засідання постійно діючого семінару заступників директорів з навчально-вихвоної роботи. Цього разу темою семінару було "Запровадження наскрізних змістовних ліній в освітній процес".
     На початку семінару учні Нешеретівської школи привітали всіх учасників заходу з Масляною. 
  В ході семінару гості познайомилися з культурно-освітнім проектом закладу "МАТАЯ", заступник директора школи провела екскурсію новим освітнім простором Нещеретівської ЗОШ. 
   “Професійна компетентність учителя – запорука життєвої компетентності учнів” - таку назву носив етап роботи, на якому учасники семінару побували на відкритих уроках з  метою ознайомлення із запровадження наскрізних змістовних ліній Нової української школи в освітній процес. 
    Наступним кроком семінару було - “Школа компетентностей для життя починається сьогодні”.
Вправа 1. Puzzle (Пазл)
Вправа 2. Verbum nubes (Хмара слів)
Вправа 3. Docendo discimus (Навчаючи, вчимося)
Вправа 4. Positivum dictionary magister («Позитивний словник учителя») 
Вправа 5. In risus Deputatum Director (Посмішка заступника директора)







Семінар-практикум вчителів української філології

   
    14 лютого 2018 року на базі Шапарської  загальноосвітньої школи І-ІІ ступенів  відбувся семінар-практикум  «Робота учителя-філолога у формуванні ключових компетентностей нової української школи», в якому взяли участь 11 вчителів української мови та літератури.         Розпочалася  зустріч педагогів з флешмобу «#моямоваукраїнська#», який підготували вихованці школи та емоційно наснажили всіх учасників заходу.   Далі філологи, об’єднавшись у 3 групи, почали обговорення важливих питань, що постають  перед  учасниками освітнього процесу в реаліях сьогодення  - ключові компетентності  учня відповідно до концепції «Нова українська школа». Учасниками семінару виконувались наступні практичні завдання: із постера  «Хмара слів» обрати ключові компетентності випускника НУШ та знайти наскрізні змістовні лінії;  пояснити постер «Особистість. Інноватор. Патріот» та визначити вміння, які є спільними для 10 ключових компетентностей.
   

     На етапі роботи творчої лабораторій «Школа компетентностей  для життя починається сьогодні» вчителі-мовники виконали  вправу «Щоденник Новатора», де презентували власні  напрацювання: Оселедько А.В.- вчитель української мови та літератури Білокуракинської ЗОШ І-ІІІ ст..№1, ознайомила з компетентністю «Уміння вчитися впродовж життя»;  Фартушна А.В.- вчитель української філології Білокуракинської ЗОШ І-ІІІ ст..№2,  розповіла про «Екологічну грамотність і здорове життя»,  Пономаренко Є.Г. – вчитель української мови та літератури Курячівської ЗОШ І-ІІІ ст., розкрила значення «Інформаційно-цифрової  компетентності », Булдакова І.М.- вчитель-мовник Нещеретівської  ЗОШ І-ІІІ ст.,  з використанням інтерактивних вправ ознайомила всіх присутніх з компетентністю «Соціальна і громадська відповідальність». 
       На заключному етапі роботи Плотницька О.В., головний спеціаліст відділу освіти Білокуракинської селищної ради, розповіла про основні завдання  вчителів української мови та літератури у підготовці випускників шкіл  до ЗНО, зокрема,  роботи над відкритою формою з розгорнутою відповіддю(власне висловлювання). 
     Завершився семінар – практикум  оптимістичним привітанням директора Шапарської школи Нізійової Н.А. з Днем святого Валентина у вигляді патріотичних валентинок.